fbpx
10. Yıl (2013 - 2024)
Medya Akademi, Ankara Ofisi
ODTÜ Teknokent
Telefon

İşletmeler İçin WhatsApp Business ve Katalog Oluşturma

WhatsApp sosyal hayatımıza yön veren önemli iletişim mecralarından birisi oldu. Aynı şekilde iş hayatımız da bu süreçten etkilendi. Bu süreçte küçük işletme sahipleri düşünülerek oluşturulmuş ücretsiz özel bir Android ve iPhone uygulaması olan WhatsApp Business oldukça önemli bir hale geldi.

WhatsApp Business, mesajları otomatik hale getirmek, sıralamak ve hızlı yanıt vermek için araçlar sağlayan oldukça işlevsel bir araç. Mobil telefon numaralarının yanı sıra 0312 ve diğer sabit telefon numaralarının alan kodlarını da ekleyebileceğimiz bir program.

Geliştiricileri, WhatsApp Business’ın özellikle WhatsApp Messenger gibi görünmesi ve çalışması için tasarladıklarını belirtiyorlar. Mesaj göndermekten fotoğraf göndermeye kadar, WhatsApp Messenger’da yapmaya alıştığınız her şeyi WhatsApp Business’ta da yapabilirsiniz.

WhatsApp Business uygulamasında sunulan özelliklerin bir bölümü şöyle sıralanabilir:

  • İşletme profili; şirketin adresi, e-postası ve web sitesi gibi önemli bilgileri listelemek için.
  • İstatistikler; kaç tane mesajın başarıyla gönderildiğini, ulaştığını ve okunduğunu görmek için.
  • Mesajlaşma araçları; müşterilere hızlı bir şekilde yanıt vermek için.

Ancak yapabilecekleriniz bunlarla sınırlı değil. Ayrıca WhatsApp Business ile katalog oluşturup, müşterilerinizle paylaşabilirsiniz. Bu makalede bu konuyu detaylı olarak işeyeceğiz.

WhatsApp Business’ta Katalog Oluşturma

Ürün satışı yapan işletmeler için “Whatsapp Business”ta Katalog oluşturma oldukça işlevsel bir özellik.

Her gün e-ticarette yeni pazarlama kanalları ortaya çıkmakta. Geleneksel web e-ticaret uygulamalarının yanında Instagram, WhatsApp gibi mesajlaşma uygulamaları üzerinde de ürünlerinizi pazarlayabilir hedef kitlenize yeni ürünlerinizi tanıtabilirsiniz. Takip eden direktifleri izleyerek nasıl yapıldığını öğrenebilirsiniz.

Kataloğunuza ürün veya hizmet ekleme:

  1. WhatsApp Business uygulamasını açın >  Diğer seçenekler > Ayarlar > İşletme ayarları > Katalog’a dokunun.
    • Yeni bir katalog oluşturuyorsanız ÜRÜN VEYA HİZMET EKLE’ye dokunun.
  1. Önce yeşil renkli artı simgesine, ardından Görsel Ekle’ye dokunun.
  2. Galeri’ye dokunarak Fotoğraflarınız arasından görsel yükleyin veya Kamera’ya giderek yeni fotoğraflar çekin. 10 adede kadar görsel ekleyebilirsiniz.
  3. Bir ürün veya hizmet adı belirleyin. Yüklediğiniz ürünle ilgili fiyat, açıklama, web sitesi bağlantısı ve ürün veya hizmet kodu gibi isteğe bağlı bilgiler de ekleyebilirsiniz.
  4. KAYDET’e dokunun.

Katalogtan bir ürün size gönderildiğinde ürünlerin alt kısmında irtibata geçme seçeneği otomatik olarak eklenmektedir. Katalog ürününü sıradan bir Whatsapp kullanıcısı başkasına yönlendirdiği zaman aynı özellikleri korumaktadır. Bu şekilde ürün resmini paylaşırken özgün diğer bilgilerini de birlikte paylaşabileceklerdir.



Bir yorum yazın